Jonge Nederlandse feest-toeristen zijn volledig losgeslagen

Jonge Nederlandse feest-toeristen zijn volledig losgeslagen 

18 augustus 2023 - 13:27

Eind vorige maand schreven wij een artikel gericht aan de bewoners van Mallorca. De strekking was: Mallorca is van ons en stop met zeiken over onze feesttoeristen. Mallorca is nog eenmaal gemaakt om te feesten en dus doen we dat daar. Na het zoveelste incident nemen wij hier afstand van. Bij dezen geven we Mallorca terug aan de bewoners van Mallorca. Het wordt tijd dat de Nederlandse feesttoerist normaal gaat doen.

Maar dat normaal doen zit er niet meer bij. Eerst kregen we deze zomer al te maken met de beruchte hoofdpoeper. Deze 25-jarige jongeman uit Alblasserwaard poepte iemand die buiten lag te slapen op zijn hoofd. Dit tafereel werd gefilmd, belandde op internet en ging de hele wereld over. Heel Mallorca sprak hier schande van en de bewoners van het eiland gaven collectief aan klaar te zijn met alle excessen veroorzaakt door stomdronken Nederlanders.

Nou dachten wij toen: ja, poepen op iemands hoofd is misschien niet zo netjes, maar om nou zo boos te reageren. Even kalm aan, Espanjolen. We brengen ook een hoop geld in het laatje en iedereen heeft wel eens iets doms gedaan toen die jong was, toch? Maar nu moeten we de Nederlandse feesttoerist toch streng toespreken en misschien moeten we zelfs wel helemaal onze handen van ze aftrekken. Want wat nu weer? Een 26-jarige Nederlander heeft dinsdagochtend een Duitser (52) bewusteloos geschopt. Waarom? Niemand die het weet. Volgens Spaanse media kwam de Nederlander uit het niets op de Duitser af, duwde hem omver en begon tegen zijn hoofd te trappen.

De politie was snel ter plaatse, de Nederlander werd gearresteerd, bood geen verzet en zit tot op heden vast. Hoe het met de Duitser gaat is onbekend, maar hij is met een ambulance afgevoerd. Dit allemaal gebeurde nota bene in badplaats El Arenal, daar waar in 2021 de 27-jarige Carlo Heuvelman werd doodgetrapt. Gek genoeg zou er alcohol in het spel zijn geweest. Je verwacht het niet.

Dit wanstaltige gedrag is misselijkmakend en om ziek van te worden. Het lijkt wel alsof Nederlanders in het buitenland denken dat er geen regels meer bestaan. Ze zijn losgeslagen. Ze zuipen zich kapot, vallen andere toeristen lastig, bevuilen hele buurten met hun smerige gedrag en locals zijn ze liever kwijt dan rijk. En dit is niet alleen op Mallorca hè, ook in bijvoorbeeld Split zijn ze de Nederlanders helemaal beu. Nederlanders veranderen in beesten wanneer ze eenmaal in het buitenland zijn.

Het vreet kroketten en frikandellen. Het drinkt de hele dag. En het enige dat ze verder doen is op het strand bijkomen van de kater. En 's nachts? Ja, dan gaat het weer zuipen. Het gaat met elkaar op de vuist. Het pist overal. Het veroorzaakt geluidsoverlast. Het zwalt dronken en lallend door de straten. Het houdt kinderen wakker. Het is gewelddadig. Het valt mensen lastig. Het is een verschrikking.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.