Jongen lust maaltijd van mama niet, belt politie om 'huiselijk geweld'

Jongen lust maaltijd van mama niet, belt politie om 'huiselijk geweld' 

16 januari 2023 - 11:32

Agenten in Culemborg zijn vorige week uitgerukt omdat ze een belletje kregen van een kind dat aangaf slachtoffer te zijn van huiselijk geweld, alleen bleek dat bij aankomst wel mee te vallen: het kind lustte de maaltijd die zijn moeder voor hem had gekookt niet.

Op Instagram schrijft de politie dat ze, nadat er aan de telefoon al enkele vragen waren gesteld aan de jongen, al twijfels kregen over het verhaal. Maar ja: in zo'n situatie neem je toch geen risico en dus spurtte agenten naar de woning waar de melding vandaan kwam. 

"Daar werd al snel duidelijk dat er inderdaad geen sprake was van huiselijk geweld. Het bleek in dit geval te gaan om een minderjarige autistische jongen die het niet eens was met het door zijn moeder gekookte avondmaal."

Voordat jullie denken dat dit ook een goed idee is als vervelende ouders jullie weer eens dwingen om gekookte broccoli of spruitjes te vreten, normaal wordt dit bestraft met een gevangenisstraf of een boete van 10K. In dit geval niet: "Gezien de situatie hebben de collega's het in dit geval gelaten bij een goed gesprek met de jongen en zijn ouders. Wat er precies op het menu stond is onduidelijk", aldus de politie.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml