Jongeren <3 PVV
Binnenland

Jongeren <3 PVV.

Als je het aan kinderen vraagt dan wordt de Grote Blonde Leider ook daadwerkelijk de Grote Blonde Leider van Iedereen. Onderzoeksbureau Kantar vroeg jongeren tussen de 18 en 25 jaar op wie ze gaan stemmen. De PVV kwam bij dat onderzoek als overduidelijke winnaar uit de bus met 21 procent van de stemmen.

Op de tweede plek komt GroenLinks met 7 procent en de VVD volgt met 6 procent. Bijna een derde van de jongeren weet overigens nog niet waar ze op gaat stemmen en 11 procent zegt sowieso niet te gaan stemmen. 

Volgens RTL Z is het bij andere leeftijdscategorieën heel anders. De partij van Wilders is daar minder populair. Zo'n 16 procent van de 26 tot 34-jarigen gaat voor de PVV, waar bij de 35 tot 54-jarigen het gaat om 12 procent en bij 55-plussers om 13 procent.

Veel jongeren zeggen volgens het onderzoek thuis te blijven om een statement te maken. Er zijn daarom verschillende initiatieven gestart om jongeren naar de stembus te trekken. Zoals EditieNL met De Klas Kiest en het onafhankelijke initiatief De Stembus 2017.

Meer lezen over TK-verkiezingen 2017?
Alle artikelen geladen. Overzicht →