Richard de Mos-jeugd: Piet moet zwart
Binnenland

Richard de Mos-jeugd: Piet moet zwart.

De Groep de Mos-jügend zet een burgerinitiatief op touw om Pieten op Haagse basisscholen zwart te houden. Om Zwarte Piet op de raadsagenda te krijgen zijn 2.500 handtekeningen nodig.

Het uitgummen van Zwarte Piet is volgens Damiën Zeller, voorzitter van Jong de Mos, ondemocratisch besloten. Een peiling van ScheveningenNieuws laat zien dat 96 procent voor een roetzwarte Piet is, en als zo'n publiek het zegt, dan is het waar.

Zeller denkt dat mensen in de stad (terecht) "doodmoe van deze discussie" worden, die "wordt aangewakkerd door een zeer kleine minderheid." De politiek moet zich uitspreken, het boek moet dicht, zodat we eindelijk kunnen "overgaan tot het zetten van onze schoen".

Mocht het burgerinitiatief falen, dan wil Jong de Mos volgens Omroep West een raadgevend referendum. 

Richard de Mos als burgervader 

Als u denkt dat het wijs is, kunt u Richard de Mos hier nomineren als de nieuwe Haagse burgemeester. De man heeft, op Gerdi Verbeet na, nu al de meeste stemmen in zijn zak. De Mos doet het vooral goed onder de Poolse medemensen. "We hebben een zeer actieve Poolse werkneemster en daardoor zelfs een Poolse Facebookpagina", verklaarde De Mos al. En hé: John van Zweden geeft u dan misschien wel een Swansea City-shirtje!

Alle artikelen geladen. Overzicht →