Jongeren massaal op de fatbike, hebben schijt aan verkeersregels

Jongeren massaal op de fatbike, hebben schijt aan verkeersregels 

01 september 2023 - 15:37

Dat jongeren in het algemeen het niet zo nauw nemen met de regeltjes in het verkeer, is op zich begrijpelijk. Wij zijn zelf ook jong geweest tenslotte. Enige verschil is wel, onze fietsen gingen niet 30 kilometer plus per uur (want zo hard kunnen wij helemaal niet trappen) en dus hadden wij ook niet zulk groot letsel bij ongelukken. Fietserbonden (maar ook oom agent) maken zich dan ook grote zorgen.

De e-bike met dikke wielen is de afgelopen maanden razend populair geworden bij jongeren, die zonder helm of rijbewijs op hun fiets kunnen rondrijden. Cijfers over het aantal fatbikes ontbreken, maar het aantal fietsongevallen onder jongeren stijgt fors. Esther van Garderen, directeur van de Fietsersbond zegt zelfs dat het aantal fatbikes ‘exponentieel’ toeneemt. 

Toch knap, zo zonder officiële cijfers. Maargoed, vooral online gekochte troep fatbikes uit China overschrijden regelmatig de maximaal toegestane snelheid van 25 kilometer per uur. "Er moet echt iets aan gedaan gaan worden. We moeten de wet aanpassen en politieke maatregelen nemen", aldus Van Garderen in Meldpunt.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml