Jongeren slopen weinig met vuurwerk, krijgen geld
Binnenland

Jongeren slopen weinig met vuurwerk, krijgen geld.

Zeg nou zelf: dit is wel een beetje de wereld op zijn kop, nietwaar? Jongeren uit Wijk bij Duurstede mogen 8.440 euro gemeentegeld besteden aan voorzieningen of activiteiten. Waarom? De schade veroorzaakt door vuurwerk tijdens de jaarwisseling blijkt mee te vallen.

Vorig jaar hielden de jongeren tijdens oud en nieuw nog dusdanig huis in de stad dat er voor liefst 13.000 euro aan gemeentelijke eigendommen gesloopt werden. En wat doet u dan om ervoor te zorgen dat dit niet weer gebeurt? U belooft de jongeren een 'vuurwerkpotje' met 10K erin, en alles wat overblijft mogen ze zelf uitgeven.

En zo geschiedde. Met een vette worst voor de neus gehouden werden er door jongeren dit jaar 'slechts' twee afvalbakken, twee hondenpoepbakken, een hek en zeven verkeersborden vernield. De totale schade: 2.560 euro. En dat is zo 'weinig', dat de wethouder volgens RTV Utrecht er als bonus nog eens 1.000 euro (vast niet uit eigen zak) bovenop gooit. Geld zat blijkbaar daar.

Jongeren mogen zelf via social media met ideeën komen hoe dat bedrag besteed kan worden. Overigens zijn er ook particuliere eigendommen vernield tijdens oud en nieuw, maar dat wordt natuurlijk niet uit het 'vuurwerkpotje' betaald.

Alle artikelen geladen. Overzicht →