'Jongeren' terroriseren Zandvoort tijdens heet weekend

'Jongeren' terroriseren Zandvoort tijdens heet weekend 

13 juni 2023 - 13:43

De zon schijnt en wat doe je dan? Je gaat naar het strand om daar de boel eens even lekker te terroriseren. Je zou natuurlijk ook gewoon in de zon kunnen gaan liggen met een lekker pilsje in de hand, maar het is natuurlijk veel leuker om ouderwets wat vrouwen te intimideren! In Zandvoort was het afgelopen weekend weer eens raak.

En nee, het waren dit keer niet de Duitsers die massaal het strand bezet hielden, al steeg de gevoelstemperatuur de afgelopen dagen wel naar zo'n graad of 40 a 45. Wie het wel waren wordt door het 21-jarige raadslid Mirko Gerrits, Politieke Partij ZEE (Zandvoort Echt Eén) die bij NH Nieuws aan de bel trekt ook niet écht benoemd, maar het zou zomaar eens kunnen dat het géén geradicaliseerde Finnen of Denen waren. Het zijn volgens Gerrits 'jongeren met sociale problemen'.

En wat vreten deze 'jongeren met sociale problemen' dan zoal uit? Och, het gebruikelijke. We sommen even op. Deze 'jongeren met sociale problemen' bedreigen badgasten met vuurwapens, ze plunderen supermarkten, jonge meisjes worden seksueel geïntimideerd en barpersoneel wordt bedreigd. Door het laatste ben je geneigd te denken dat we hier zoals bijna elke zomer vooral te maken hebben met 'jongeren met een voorliefde voor knoflook', maar dat gaan wij niet zeggen dus wij zeggen ook gewoon dat het 'jongeren met sociale problemen' zijn.

Aangezien de zomer pas net is begonnen, zien de strandtenthouders ondertussen de bui al hangen. Dit kan weleens een hete zomer worden met weinig topless dames en juist veel ellende. Zo zegt de ene ondernemer dat er heel snel iets moet veranderen omdat de situatie anders onhoudbaar wordt. Een andere strandtenthouder spreekt over anti-reclame voor Zandvoort. (En dan te bedenken dat ze met Prins Bernard Jr als bekend Zandvoort-ganger wat anti-reclame wel wat gewend zijn.) En het personeel van de geplunderde supermarkt heeft het over 'angstige situaties'.

Hoe nu verder? Raadslid Gerrits noemt dit alles huftergedrag en daar zou hij weleens gelijk in kunnen hebben. En wat moeten we daar dan aan doen, raadslid Gerrits? Keihard aanpakken, aldus raadslid Gerrits. En ook daar kan het raadslid weleens gelijk in hebben. De gemeente Zandvoort geeft tegen NH Nieuws als reactie dat er tussen de honderdduizend badgasten 'helaas altijd ook mensen tussen zitten die je hier liever niet ziet.' En daar is dan weinig tegen te doen. Morgen gaan de ondernemers in gesprek met de gemeente.

Wij gunnen de 'jongeren met sociale problemen' een fijn buurthuis met prikkeldraad eromheen.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml