Jongeren Urk tegen Joodse overlevende: Sorry voor Holocaustje spelen

Jongeren Urk tegen Joodse overlevende: Sorry voor Holocaustje spelen 

20 september 2021 - 15:00

Nou, ze hebben het licht gezien en dat mag ook best gezegd worden hoor: elf Urker jongeren die zich in nazikleding hadden gestoken om met wapens en jodensterren en al eens lekker Holocaustje te spelen, hebben excuses aangeboden aan de 80-jarige Lous Steenhuis-Hoepelman.

Want dat ze wel een lesje geschiedenis konden gebruiken, dat was wel duidelijk. De gemeente Urk en het Centrum voor Informatie en Documentatie Israël (CIDI) melden dat de jongeren zaterdag in gesprek gingen met de Joodse vrouw. Ook gaven de jongeren de vrouw - overlevende van onder meer de concentratiekampen Westerbork en Bergen-Belsen - een bos bloemen.

Steenhuis-Hoepelman had vorige week opgeroepen tot een gesprek, waarna de Urker geschiedenisdocent Maarten Post de jongeren benaderde. In het gesprek vertelde Steenhuis de jongeren over haar persoonlijke ervaringen in de oorlog.

Alsof dat allemaal nog niet genoeg is, gaan de jongeren ook nog op excursie naar Kamp Westerbork. Daar krijgen ze een rondleiding. Ook komt er nog een besloten bijeenkomst voor de ouders van de jongeren. Zou het dan toch nog goedkomen daar op Urk?

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml