Geen kerstpakket maakt minder werklustig
Binnenland

Geen kerstpakket maakt minder werklustig.

Jongeren van tegenwoordig verdienen respect en waardering. Zo met de kerstdagen in aantocht kan dat bijvoorbeeld door iets simpels als het oude, vertrouwde kerstpakket. Als werkgever kunt u daar maar beter gehoor aan geven. U wilt niet dat uw werknemers gedemotiveerd raken, toch?

Dat blijkt uit een onderzoek onder 1.115 Nederlanders van Acties.nl. In totaal gaf 41 procent van de ondervraagden aan het prima te vinden om geen kerstpakket te krijgen. Wanneer alleen de categorie jongeren onder de loep genomen wordt, blijkt maar liefst 69 procent van de jongeren het niet ontvangen van een kerstpakket totaal niet te waarderen.

"Het lijkt erop dat jongeren het belangrijker vinden om gewaardeerd te worden door de werkgever in de vorm van een presentje", zegt Vince Franke van Acties.nl over de uitkomsten van het onderzoek. 

Overigens is het niet zo dat u jongeren alleen met een kerstpakket blij kunt maken. De hunkering naar zo'n pakketje van de baas verdwijnt als sneeuw voor de zon wanneer er geld, of beter nog, een vrije dag voor in de plaats wordt aangeboden.

Alle artikelen geladen. Overzicht →