Jongerenketen concurreren om optreden Mooi Wark
Binnenland

Jongerenketen concurreren om optreden Mooi Wark.

In Noordoost-Twente is de strijd losgebarsten om de titel 'Beste Jongerenkeet van Nederland' en het daarbij behorende optreden van de 'boernrock-band' Mooi Wark. 

De wedstrijd wordt nu voor het zevende jaar georganiseerd door Plattelandsjongeren.nl, een organisatie die zich inzet voor de leefbaarheid op het platteland. De wedstrijd is vooral bedoeld om de jongerenketen positief in de media te brengen. Vorig jaar werd ’t Veermenneke in Weerselo uitgeroepen tot beste keet 2015 van de gemeente Dinkelland. De manier waarop zij met het 'noaberschap' omgaan (Twents voor 'nabuurschap', de gezamenlijke buren in een kleine sociale, overwegend agrarische gemeenschap) kon de jury erg waarderen. Kijk hier voor nog meer Twentse gezegden en spreekwoorden.

Keetkeurthema
Via de website Keetkeur.nl kunnen de deelnemers een profiel aanmaken en hun keet promoten door te laten zien hoe de organisatie, de veiligheid, het alcoholbeleid en de uitstraling geregeld zijn. De deelnemers volgen ook een workshop, verzorgd door een deskundig keetadviseur. Aan de hand van interactieve opdrachten en een scoresysteem wordt elke keet beoordeeld.

Op 1 december zullen de drie beste keten van Nederland volgens Tubantia worden onthuld.

Alle artikelen geladen. Overzicht →