Jorritsma: 'Oppervlakkig' FTM-onderzoek Keizer
Binnenland

Jorritsma: 'Oppervlakkig' FTM-onderzoek Keizer.

Annemarie Jorritsma, fractievoorzitter van de VVD in de Eerste Kamer, noemt het onderzoek van FTM-journalist Eric Smit naar Henry Keizer 'oppervlakkig'. 

Volgens Jorritsma is een integriteitsschandaal er "pas, als ook bewezen is dat er iets aan de hand is. Je mag niet afgaan op een oppervlakkig onderzoek van een journalist", zei de fractieleider bij BNR

Eric Smit heeft alleen de jaarverslagen bekeken en niet alle boeken, zegt Jorritsma. "De integriteitscommissie heeft nu de opdracht gekregen om te kijken wat er is gebeurd. Tot dat moment heeft Keizer zich teruggetrokken. En dan trekken wij met elkaar conclusies", laat Jorritsma weten. Zo zou de schade voor de partij bewerkt kunnen worden, denkt ze. 

Jorritsma zelf op FTM

Jorritsma kwam zelf in opspraak op Follow the Money toen bleek dat ze na haar ministerspost in 2004 een commissariaat aannam bij één van de bedrijven die uit de miljoenenpot voor de JSF konden snoepen. 

Ook werd vanmorgen bekend dat Henry Keizer zelf niet voldeed aan de toelatingseisen van de toezichthouder van de Verzekeringskamer. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →