Jos B. moet 16 jaar de bak in, maar heerschap gaat in cassatie

Jos B. moet 16 jaar de bak in, maar heerschap gaat in cassatie 

28 januari 2022 - 15:25

Jos B. blijft maar bij hoog en bij laag volhouden dat hij onschuldig is voor de ontvoering, ontucht plegen met en dood van Nicky Verstappen in 1998. Er is DNA-bewijs en daarom had het gerechtshof in Den Bosch geoordeeld dat hij schuldig is, ondanks zijn nadrukkelijke ontkenning. 

Met die ontkenning heeft Jos "onnodig extra leed" toegebracht aan de nabestaanden, aldus het hof. "Verdachte heeft Nicky van het meest kostbare bezit beroofd, zijn leven. Nicky zal voor altijd 11 jaar blijven." Blijkbaar wil hij nog meer leed aanrichten, want hij is het niet eens met de veroordeling en gaat daarom in cassatie.

Over het DNA-bewijs (en andere feiten) zei het hof eerder dat Jos daar geen geloofwaardige verklaring voor kunnen geven. Volgens het hof betekenen de sporen dat hij de jongen "met een seksueel motief" heeft betast. De 59-jarige Limburger ontkent iets met de dood van Nicky te maken te hebben. Hij heeft toegegeven dat hij de jongen destijds had gevonden, maar die was toen volgens hem al overleden. Uit angst (meneer heeft niet toevallig een zedenverleden) heeft hij dat altijd stil gehouden.(tuurlijk!!).

De rechtbank in Maastricht geloofde dat verhaal niet en veroordeelde hem november 2020 tot een celstraf van 12,5 jaar. Ook het hof noemt de verklaring onaannemelijk. In de oude zaken - die zich afspeelden in 1984 en 1985 - ging B. volgens het hof op dezelfde manier te werk bij het misbruiken van minderjarige jongens. Daarbij hield hij onder meer zijn hand op de mond van de jonge slachtoffers. "Het wrange verschil is dat in het geval van Nicky het smoren heeft geleid tot zijn dood", aldus het hof.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml