Jos Brech-nieuws: NL'se agenten niet naar Spanje
Binnenland

Jos Brech-nieuws: NL'se agenten niet naar Spanje.

Jos Brech is opgepakt, waarvoor hulde. Dat heeft u inmiddels in 498 berichten op 498 verschillende mediakanalen kunnen lezen. Tijdens een rondje houthakken is de onder andere van moord verdachte Limburger in de boeien geslagen.

De Spaanse politie heeft ondertussen nog niet met de 55-jarige Brech gesproken. Dat komt doordat de eenheid die Brech aanhield, gespecialiseerd is in het aanhouden van mensen en niet in het voeren van gesprekjes met mensen. Opmerkelijk is dat er eerst sprake van was dat Nederlandse agenten koers richting Spanje zouden zetten. Nu blijkt dat echter niet het geval.

Hoofdofficier van justitie Jan Eland sluit desalniettemin niet uit dat er alsnog agenten richting Spanje worden gestuurd. Eland is er nog niet over uit of dat überhaupt wel zinvol is. Een vergadering daarover zal binnenkort plaatsvinden.

Uitlevering

De focus ligt momenteel op uitlevering aan Nederland. Als Brech meewerkt, zo vertelt Eland, dan kan hij deze week al naar Nederland komen. Doet hij dat niet, dan kan het zomaar twee tot drie maanden gaan duren.

Ingrid Schäfer-Poels, politiechef van Eenheid Limburg, is naar eigen zeggen nog 'hartstikke nieuwsgierig' naar Brech. "We willen graag extra informatie om de zaak nog steviger te maken. Ik wil graag dat we voldoende bewijs vinden om hem te veroordelen, want nu is hij alleen verdachte. Ik zou heel blij zijn met een veroordeling, dat zou een pluim op ons rechtsysteem zijn. Een signaal naar andere mensen dat je niet wegkomt met dit soort zaken." 

Alle artikelen geladen. Overzicht →