Upd: Justitie in beroep tegen straf Jos van Rey
Binnenland

Upd: Justitie in beroep tegen straf Jos van Rey.

Parelend angstzweet in de samengeknepen bilnaad van de Roermondse oud-wethouder Jos van Rey, want het heerschap luistert op het moment naar het vonnis dat de Rotterdamse rechtbank velt in het Limburgse corruptieschandaal. 

De graailiberaal wordt verdacht van witwassing, het lekken van vertrouwelijke informatie, en het ronselen van stemmen. Ook zou hij smeergeld hebben aangenomen van mattie/projectontwikkelaar Piet van Pol. Jos-"Ik ben vermoord, maar ik leef nog"-van Rey zei eerder ontzettend te lijden onder de zaak die al in 2012 van start ging.

Hieronder een samenvatting van de uitspraak tot zover. Niet gevreesd, we blijven updaten.

Tromgeroffelllllll. De uitspraak (hier volledige longread voor wie niets om handen heeft):

Update 19.46: Justitie in beroep tegen 240 uur werkstraf

Het Openbaar Ministerie gaat in beroep tegen de beslissing van de rechtbank om van Rey er vanaf te laten komen met slechts een werkstraf. Een woordvoerder van het OM zegt: "Gezien de feiten die de rechtbank bewezen acht, vinden wij de straf veel te laag. Een beetje corrupt bestaat niet."

Van Rey zelf twijfelt over een mogelijk beroep, zo weet het AD. Hij zegt: "Aan de ene kant ben ik opgelucht, aan de andere kant teleurgesteld. Ik vind het geen omkoping als je met een vriend naar voetbalwedstrijden of vastgoedbeurzen gaat."

 

 

Alle artikelen geladen. Overzicht →