Jozias van Aartsen is definitief de weg kwijt
Binnenland

Jozias van Aartsen is definitief de weg kwijt.

Waarnemend burgemeester van Amsterdam, Jozias van Aartsen, heeft er lang over nagedacht, in zijn bed liggen piekeren. Hij denkt nu te weten wat de oplossing kan zijn om geweldsdelicten in de hoofdstad terug te dringen: meer contact met Mocromoeders.

Want, zo schetst de bijster intelligente van Aartsen: "Moeders zijn ongelooflijk belangrijk omdat ze een bepaalde rol in de familie spelen, vaak belangrijker dan vaders." PvdA-lid Sofyan Mbarki is het roerend met Van Aartsen eens.

Hebben die buurtvaders dus eigenlijk geen zin gehad. Misschien komt Van Aartsen wel uit bij ene Fatima Elatik, die wil voor een paar tonnetjes vast wel de contacten tussen de gemeente en de beoogde moeders leggen.

Maar er is nog een probleem, zo stelt Parool-misdaadverslaggever Paul Vughts. De politie heeft te weinig Marokkaanse rechercheurs in dienst. Dat is vragen om moeilijkheden, want 'witte' agenten kunnen moeilijk doordringen tot de groepen waarmee ze zich bezig moeten houden.

Daarnaast zegt Vughts dat Marokkaanse Amsterdammers nu eenmaal het praten met de politie niet in hun aard hebben zitten. Hij wijt dat aan hun cultuur.

Wij hebben uiteraard, zoals u gewend bent van ons, hier wel een duidelijke mening over. Voor een keer spuien we die niet. Dat mag u fijn zelf doen.

Alle artikelen geladen. Overzicht →