Jozias van Aartsen roept VVD op: bescherm moslims
Binnenland

Jozias van Aartsen roept VVD op: bescherm moslims.

Kijk, daar komt de spreekwoordelijk aap uit de mouw. Jozias van Aartsen, bekend geworden door het te vriend houden van wetsovertredend kraaktuig en het fervent handenschudden met salafisten, is het niet eens met de koers die zijn VVD vaart. De partij zou moslims "te negatief bejegenen", zou hen juist moeten beschermen.

Eigenlijk vindt Van Aartsen dat de politiek schuldig is aan verdeeldheid zaaien in de samenleving. Hij geeft de partijtop van VVD, waaronder Mark Rutte, een behoorlijke veeg uit de pan door te stellen dat VVD moslims onterecht als 'een gevaar' beschouwt.

"Als het gaat om geweld en terreur moet je de harde aanpak kiezen, dat hebben we in Den Haag ook gedaan met de ronselaars." Maar: "Er is een grote groep moslims die zich keurig gedraagt. Daar zitten ook orthodoxe aanhangers bij. Als je continu zegt: 'jullie deugen niet' werkt dat ontwrichtend. De groep moslims vormt voor een belangrijk deel de nieuwe middengroep van Nederland. Als je dan alleen maar het verhaal houdt wat de VVD tot dusver doet, leidt dat tot afstand", aldus Jozias van Aartsen tegenover het Algemeen Dagblad.

Alle artikelen geladen. Overzicht →