Juichen voor bommen op ISIS = 'islamofobe hate crime'
Buitenland

Juichen voor bommen op ISIS = 'islamofobe hate crime'.

Ja, dat mag dus niet, zomaar laten weten dat je blij bent als weer een ISIS-strijder een bommetje van de coalitie voor Vrede en Westerse Vrijheid heeft gekopt. Dat is namelijk kwetsend, een soort van islamofobie waardoor je het minderheden enorm moeilijk maakt, dus eigenlijk een 'hate crime'.

Ondervond de 21-jarige (blanke westerse) rechtenstudent Robbie Travers toen hij openlijk op social media liet weten blij te zijn met bommen op ISIS (wie niet).

'Dat is je reinste islamofobie!', aldus zijn collegastudente Esme Allman (VZMH) die prompt een klacht indiende bij de universiteit van Edingburgh alwaar zij beiden studeren. 

Zoals het hoort bij een hedendaagse universiteit was er alle ruimte voor vrijheid van meningsuiting en uitwisseling van gedachten meteen sprake van een politiekcorrecte reflex en is de universiteit gelijk een serieus onderzoek begonnen naar deze 'hate crime'. 

De studente die de klacht indiende is een zwaar irritante drammende Social Justice Warrior, een activistische feministe, die zegt 'inclusiviteit en safe spaces' enorm belangrijk te vinden en verder hoopt dat de totalitaire linkse dictatuur van sneeuwvlokjes snel een feit is. 

Inmiddels wordt Robbie Travers ook door de universiteit beschuldigd van 'liegen over antisemitisme' en 'het radicaliseren van medestudenten'.

Wie Robbie Travers wil steunen kan via Facebook laten weten achter hem te staan.

Alle artikelen geladen. Overzicht →