Jumbo eist ruim 100K van vrouw die racismekaart trekt na 'diefstal'

Jumbo eist ruim 100K van vrouw die racismekaart trekt na 'diefstal' 

10 augustus 2023 - 15:54

Jumbo Koornneef Naaldwijk eist maar liefst 100.000 euro van een vrouw vanwege laster. Ze was betrapt op 'diefstal' (wij laten maar even in het midden of daar echt sprake van was) en stelde dat er sprake was van een misverstand dat ze niet kreeg opgelost "omdat ik een kleurtje heb."

Wat was er precies aan de hand? De vrouw was met haar zoontje van amper 2,5 jaar oud lekker boodschappen aan het doen. Onverstandig genoeg liet ze haar zoontje de producten scannen. Iets dat uiteraard niet goed ging: bij de zelfscan-kassa bleek de sushi (moet je sowieso niet in de supermarkt kopen) niet afgerekend.

De vrouw moest vervolgens met de beveiliger mee naar een kamertje waar ze werd vastgehouden en pas na betaling van 181 euro mocht ze vertrekken. Wat de vrouw vervolgens deed, was de media inschakelen. In een interview met De Stentor vertelde ze haar kant van het verhaal, en zei daarbij: "Het was een misverstand. Maar omdat ik een kleurtje heb, kreeg ik het niet opgelost." 

Ook stelde ze geïntimideerd te zijn door de beveiliger: "Hij zei op intimiderende toon: ik heb je op camera gevolgd en je hebt gestolen! Hij zei: ik ken jouw soort volk, volgens mij heb je niet eens genoeg geld om die boodschappen af te rekenen."

U kunt al bedenken: bij de Jumbo Koornneef zijn ze WOEST en ze laten dit dan ook niet over hun kant gaan. In een brief aan de vrouw eist de supermarkt een schadevergoeding van meer dan 100.000 euro omdat haar beweringen 'onjuist, ongefundeerd en schadelijk' voor het bedrijf zijn.

Gaat die vrouw niet betalen natuurlijk. Dat wordt dus de gang naar de rechtbank. Wij zijn benieuwd hoe dit afloopt...

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml