Justitie gelooft inkomensloze rapper JayJay niet
Binnenland

Justitie gelooft inkomensloze rapper JayJay niet.

Rapper JayJay uit de meest paradijselijke wijk van heel Nederland, Amsterdam Zuid-Oost, moet van het Openbaar Ministerie twee jaar de gevangenis in en 150.000 euro boete betalen.

Jason L., zoals JayJay eigenlijk heet, zou tussen juli 2014 en juni 2016 genoten hebben van dure vakanties naar verre landen, een Volkswagen Golf, prijzige merkkleding en exclusieve horloges hebben gekocht. Ook liet L. de tandarts aardig sleutelen aan zijn gebit en droeg hij een witgouden koningsketting ter waarde van 5.000 euro.

Bij zijn aanhouding vorig jaar zomer had hij ook nog 2.400 euro contant geld op zak. Opmerkelijk natuurlijk, vooral wanneer u beseft dat Jason geen legaal inkomen heeft. Die mening is het OM ook toegedaan en dus wil men 150.000 euro terugvorderen.

Volgens advocaat Manon Aalmoes (haha) heeft het Openbaar Ministerie gewoon de pik op haar cliënt en zoekt het "spijkers op laag water". Een getuige, stomtoevallig een goede vriend van Jason, verklaarde vanmorgen dat hij de peperdure ketting aan zijn vriend had uitgeleend. Dat deed hij wel vaker, zijn ketting uitlenen. Niets vreemds aan.

"Hij heeft lange tijd vorstelijk geleefd van crimineel geld. Hoe hij daar precies aankwam, is en blijft onduidelijk. Deze strafzaak moet een signaal zijn naar alle volgers en vrienden van verdachte: 'je kan nog zo'n grote mond hebben of een bepaalde way of life: op een bepaald moment kun je tegen de lamp lopen'", aldus de officier van justitie in haar requisitoir. 

Maar waar blinkt JayJay nu werkelijk in uit in zijn leven? Dat heeft AT5 voor u samengevat.

Alle artikelen geladen. Overzicht →