Justitie: Laat Arnoud van Doorn 120 uur schoffelen of 60 dagen brommen

Justitie: Laat Arnoud van Doorn 120 uur schoffelen of 60 dagen brommen 

14 september 2021 - 12:47

Arnoud van Doorn... Ooit stond hij op de lijst van de PVV maar zoals u waarschijnlijk wel weet heeft meneer zich helemaal bekeerd tot de islam en zit hij met zijn eigen Partij voor de Eenheid zelfs met één zetel in de Haagse gemeenteraad.

Nu staat deze Arnoud van Doorn voor de rechter. Waarom? Vanwege een serie 'haatdragende' en 'antisemitische' berichten op Twitter die oproepen tot geweld. Justitie eist daarom een werkstraf van 120 uur, danwel een gevangenisstraf van 60 dagen tegen hem. Maar 'haatdragende/antisemitische berichten'? Van Doorn en zijn advocaat vinden dat allemaal wel meevallen.

"Vandaag in Palestina weer tientallen jonge mensen door kogels van de zionistische bezettingsmacht vermoord. Het wordt druk in het paradijs. Moge Allah de zionisten vernietigen", zou namelijk niks met antisemitisme te maken hebben, maar puur gericht zijn tegen zionisten. Net als zijn andere tweets over de vernietiging van zionisten en de vernietiging van de ‘vijanden van de islam’. Weliswaar vanuit emotie geschreven, maar wel vrijheid van meningsuiting.

Bovendien moet u weten: "Het is gebruikelijk dat je de schepper om hulp en leiding vraagt. Je vraagt Hem om in te grijpen bij onrecht. Wij geloven als moslims in de hel en ook in de bestraffing van mensen die onrecht plegen." Zo had u het nog niet bekeken hè? Sowieso, Van Doorn haat Joden naar eigen zeggen helemaal niet: "Ik kom regelmatig op voor het recht van Joodse instellingen. Ik sta bijvoorbeeld op de foto hand in hand met rabbijnen om een moskee te beschermen tegen aanvallen."

Ook 'Vernietiging van de vijanden van de islam' moet u niet te breed trekken. "De ‘vijanden van islam’ zijn ook niet de critici van de islam. Je moet denken aan mensen die aanslagen plegen op moslims of moskeeën, zoals in Christchurch."

Zo. Snapt u het nu? Eigenlijk best een fijne kerel, die Arnoud.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml