Justitie pakt paspoorten 'terrormocro's' af
Binnenland

Justitie pakt paspoorten 'terrormocro's' af.

De pluim van de week gaat deze week naarrrrrrr (tromgeroffel).. Wacht, u kunt het al zien middels de kopfoto. VERRASSING! Het is Minister Stef Blok van Veiligheid en Justitie. De opvolger van Ard van der Steur heeft daadkrachtig ingegrepen, door vier uitgereisde terreurknaapjes hun Nederlandse paspoort af te nemen.

Het kwartet (in bezit van zowel de Nederlandse als de Marokkaanse nationaliteit) geniet overigens nog steeds, al dan niet tussen zes planken, van een langdurige vakantie in Syrië.

Ongewenst vreemdeling

Mochten zij op een dag spijt krijgen en terug naar mammie in verzorgingsstaat Nederland willen, dan wordt dat erg lastig. De vier zijn namelijk ook tot ongewenst vreemdeling verklaard. Hierdoor kunnen zij niet (legaal) naar Nederland of andere Schengenlanden reizen.

Voordat u begint met ballonnen opblazen en de vlaggen uithangen, de rechter gaat zich nog buigen over het besluit van Blok. Laten we hopen dat dat geen D66-rechter is, want dan zijn de vier weer welkom en krijgen ze op kosten de belastingbetaler hulp en begeleiding om te reïntegreren en hun bestaan weer op te pakken.

Goed dat paspoorten van terroristen worden afgepakt?
Ja, zij hebben niets te zoeken in NL
Nee, samen thee drinken kan ook helpen
Niemand is illegaal!
Beter is nog het voorstel van Rutte: omkomen in de strijd
Ik wil met Anne Fleur protesteren om hen welkom te heten
Survey Maker
Alle artikelen geladen. Overzicht →