'Justitie wil Mallorca-kopschopper laten praten, zet undercoveragenten in'

'Justitie wil Mallorca-kopschopper laten praten, zet undercoveragenten in' 

20 januari 2022 - 10:12

Het is voor Justitie bijzonder moeilijk om uit te vogelen wat er afgelopen zomer precies gebeurd is in Mallorca. Simpel, een groep kakkers uit 't Gooi trapten na het stappen Carlo Heuvelman dood alsof hij een stuk ongedierte is. NU.nl meldt dat in een poging om hoofdverdachte Sanil B. aan het praten te krijgen zdoor Justitie zelfs undercoveragenten zijn ingezet.

Zoals u waarschijnlijk weet is de inzet van undercoveragenten een van de zwaarste opsporingsmiddelen. De bijzondere opsporingsbevoegdheid wordt vaak gebruikt als de politie geen andere oplossing ziet en er gelden strenge regels voor. In dit geval ging het om agenten die zich voordeden als medegevangenen.

MAAR, de belangrijkste vraag: heeft het resultaat opgeleverd? Volgens NU.nl wisselend: in één van de gesprekken met de undercoveragenten geeft B. toe Heuvelman te hebben geschopt, maar hij komt hier later op terug. "Een agent omschrijft hoe B. zich na het verhoor (waarbij hij werd geconfronteerd met DNA-bewijs van zijn schoenen, red.) bij hem voegde op de luchtplaats. Volgens de undercoveragent zag B. bleek en staarde hij voor zich uit. B. vertelde zeer overstuur te zijn door het bewijs. In het Marokkaans liet hij volgens de undercoveragent weten dat "het voorbij is."

Sanil B. zou ook hebben verteld dat hij "in de veronderstelling was dat hij niet betrokken was bij de dood van Heuvelman. Daarom had hij ook al zijn kleding en schoenen overgedragen aan de politie, zodat die gecontroleerd konden worden op onder meer DNA-sporen. Dat zag hij nu als zijn grootste fout."

Ook zou bewezen zijn dat hij met 'links' getrapt heeft, terwijl hij 'rechts' is. Juist ja, het zal wel. Door de verschillende tegenstrijdigheden is het volgens de nieuwssite de vraag hoeveel waarde het OM aan deze verklaringen hecht. Morgen gaat de zaak verder. Ook horen we dan mogelijk welke waardevolle informatie de 'cruciale getuige' heeft verteld.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml