Justitiefaal: geradicaliseerde moslim vrijuit
Binnenland

Justitiefaal: geradicaliseerde moslim vrijuit.

Geradicaliseerde moslim Mounir E. uit Spijkenisse (34) werd tijdens de marathon aangehouden in het centrum van Rotterdam omdat hij daar niet mocht komen. Maar omdat Justitie faalde, hoeft de potentiële ploflim zich niet voor de rechter te verantwoorden voor het overtreden van een gebiedsverbod. 

Justitie, u weet wel, de instantie die u altijd voor de kleinste overtredingen weet te vinden en nooit eens een fout maakt met het innen van een snelheidsboete, heeft ten aanzien van de geradicaliseerde Mounir die bij de marathon (Boston, never forget) rondhing, een 'onzorgvuldigheid' begaan. 

De islamitische terugkeerder uit Syrië had een gebiedsverbod voor het centrum van Rotterdam. De minister had echter verzuimd om aan te geven welke straten precies onder het centrum vallen. "Daardoor kon E. niet weten waar hij dat weekeinde wel en niet mocht komen'', zegt Bart Nooitgedagt, de advocaat van E. "En dus kan hij daarvoor ook niet worden vervolgd.''

Grappig wel, dat elementen die onze rechtsstaat en onze wetten weigeren te erkennen, de dans ontspringen door mazen in precies diezelfde wetten. Met een door onze rechtsstaat betaalde advocaat. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →