Kaag: 'Ik weet niet of we eruit gaan komen'

Kaag: 'Ik weet niet of we eruit gaan komen' 

13 maart 2023 - 11:14

De heren en dames van het kabinet zullen ongetwijfeld niet gerust zijn op een goede afloop van de verkiezingen aanstaande woensdag, want er speelt nogal wat in dit landje. D66-leider en vicepremier Sigrid Kaag weet dan ook niet of de huidige coalitie met VVD, D66, CDA en ChristenUnie de vele crises waar het mee kampt gaat overleven. "Ik weet niet of we eruit gaat komen, maar het is de inzet om dat wel te doen", zegt ze in het programma Goedemorgen Nederland.

Gisteren zei Rutte al in het programma WNL op Zondag dat er een paar "spannende onderwerpen" aankomen, zoals stikstof en asiel. "Ik denk dat het kan", aldus de premier. "Maar je weet het nooit zeker." Ook CDA'er Derk Boswijk ziet de bui al hangen: hij vreest dat de coalitie het niet haalt en het kabinet zal vallen. Zelf heeft hij "meerdere keren" eraan gedacht te stoppen (maar deed dat niet).

Wie ook niet aan stoppen denkt, is Sigrid Kaag. Volgens haar is het zaak dat het kabinet "de rug moet rechten" en "we onze ook onze eigen veerkracht moeten hervinden", aangezien er in de coalitie afspraken zijn gemaakt over asiel of stikstof. "Maar ik heb altijd gezegd: we doen het goed, of we doen het niet."

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml