Kaag in de fout met eigen anti-witwasregels: 'Heb niks verkeerd gedaan'

Kaag in de fout met eigen anti-witwasregels: 'Heb niks verkeerd gedaan' 

05 oktober 2022 - 15:03

Je verwacht het niet... RTL Nieuws kwam erachter dat de u welbekende Sigrid Kaag niet geregistreerd staat als uiteindelijk belanghebbende bij een stichting die haar belangen beheert, wat in strijd is met haar eigen regels om witwassen en belastingontwijking tegen te gaan. Mevrouw trekt zich echter niks van zichzelf aan en vindt dat ze niks verkeerds heeft gedaan.

Toen onze Kaag minister werd, heeft zij haar zakelijke en financiële belangen in een stichting ondergebracht. Dat is verplicht, zodat zij zolang ze minister is daar geen zeggenschap over heeft. Maar om witwaspraktijken en belastingontduiking tegen te gaan, moet iedereen die een belang heeft bij een stichting wel geregistreerd staan. En dat staat ze niet, volgens RTL Nieuws.

Toch een behoorlijke blunder dat de minister zelf hiermee de fout in is gegaan, nietwaar? Kaag kreeg tijdens vandaag tijdens het debat vragen over de kwestie van PVV'er Tony van Dijck. Hij wil tekst en uitleg van de minister die volgens hem "in de fout" is gegaan. "Als ik dat doe dan betaal ik 22.000 euro boete."

Een zichtbaar geïrriteerde Kaag noemde dat "totale, goedkope onzin". Zij wees erop dat het hele kabinet bij het op afstand zetten van zakelijke belangen gebruik heeft gemaakt van de diensten van een notaris. Die heeft alles in haar geval "weggezet in een stichting met drie bestuurders", die vervolgens als belanghebbenden zijn aangemerkt.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml