Kaag over benoeming Hoekstra: 'D66'er had ook gekund...'

Kaag over benoeming Hoekstra: 'D66'er had ook gekund...' 

25 augustus 2023 - 11:35

LOL, die Sigrid Kaag toch. De demissionair vicepremier (en binnenkort ec-Kamerlid) kan zich weliswaar wel vinden in de voordracht van minister Wopke Hoekstra als nieuwe Eurocommissaris, maar wil wel even kwijt dat het ook wel fijn was geweest als een D66'er het was geworden.

Ze zegt "dat het geen geheim is dat D66 als pro-Europese partij ook interesse had" in deze post. De mogelijkheden zijn volgens haar eindeloos: "Kijk naar het profiel van onze lijsttrekker Rob Jetten, wat hij doet op klimaat, naar Kajsa Ollongren, Hans Vijlbrief, ikzelf ook."

En het gaat verder: "Het zou heel eervol zijn geweest als iemand van onze partij zou zijn voorgedragen", zegt ze. "Maar we hebben natuurlijk als demissionair kabinet nog wel een paar belangrijke klussen te klaren", aldus haar betoog voor aanvang van de ministerraad.

Maar ja, dat is niet het geval hè? Jammer joh! Tussen neus en lippen door suggereert ze ook nog eens dat Hoekstra eigenlijk helemaal niet zo'n goede keuze is (maar dat wisten wij al). Volgens Kaag heeft Rutte door "een samenloop van factoren" voor de CDA'er Hoekstra gekozen. Er is is niet eens overlegd met haarzelf. Nou, zeg!

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml