Kaag pakt vliegtuig naar Suriname vanwege gedoe rond slavernijsorry

Kaag pakt vliegtuig naar Suriname vanwege gedoe rond slavernijsorry 

15 december 2022 - 10:27

Sigrid Kaag checkt vandaag weer eens in op het vliegveld. Dit keer niet om naar Luxemburg te vliegen, maar iets verder naar Suriname. Dat doet ze om te overleggen over de Nederlandse excuses voor het slavernijverleden.

Ze ontmoet morgen (Nederlandse tijd) onder anderen president Chan Santokhi, parlementariërs en vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties. Er is zoals u weet veel gedoe rondom de excuses die Nederland dient te maken. De datum (19 december) is verkeerd. Er zou overhaast te werk zijn gegaan, mensen uit voormalige Nederlandse koloniën en andere betrokkenen zouden te weinig gehoord zijn en er dient volgens sommigen ook nog een flinke smak geld uitgekeerd te worden aan de nazaten van tot slaaf gemaakten.

Het kabinet is volgens ingewijden vooralsnog van plan om 19 december 'gewoon' als datum aan te houden om excuses aan te bieden voor het slavernijverleden. Premier Mark Rutte geeft die dag een toespraak in het Nationaal Archief. Wel zijn er zijn zorgen of de manier waarop de excuses vorm krijgen wel aanvaard worden.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml