Kaag spreekt op Twitter over hoe erg het is in Nederland

Kaag spreekt op Twitter over hoe erg het is in Nederland 

13 juni 2023 - 15:00

Wij kunnen heel veel dingen bedenken die niet leuk zijn aan Nederland. Het weer (meestal dan), de files, 1675 kinderen die ontvoerd zijn door de staat, 'jongeren' die Zandvoort terroriseren en vrouwen intimideren, de huizenprijzen, enzovoorts. Maar wat er ook niet leuk is, legt minister van Financiën Sigrid Kaag uit in een video op Twitter.

Een collega van Kaag is namelijk racistisch bejegend op Twitter. De collega was te zien in een video waarin ze uitleg gaf over nieuwe voorstellen voor consumentenbescherming (saai). En onder deze video plaatsten allerlei internethelden en toetsenbordridders racistische reacties!

Dit is volgens haar "onacceptabel". En het ging niet eens om de inhoud hè? Het was pure haat en belediging. Het was allemaal zo erg, dat ze bij het ministerie direct de video verwijderd hebben. Dit soort teksten mogen immers geen podium hebben, "maar het laat wel zien dat racisme een diepgeworteld probleem is in onze samenleving".

Al die drek op sociale media ook. Even hoor, wij houden ook niet zo van racistische toetsenbordridders. Maar kan Kaag niet beter wat anders doen dan video's opnemen? De Voorjaarsnota op orde brengen bijvoorbeeld.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml