Kabinet babbelt lekker door: prijsplafond op energie?

Kabinet babbelt lekker door: prijsplafond op energie? 

19 september 2022 - 10:03

Terwijl wij burgers ons opmaken voor een winter kou lijden en onze zuurverdiende euro's bij elkaar schrapen zodat we de torenhoge energierekening kunnen betalen, komt het kabinet vandaag weer bij elkaar om te praten over lastenverlichting. Mogelijk komt er een prijsplafond voor energie (hoera!).

Volgens bronnen van De T. wordt er nog gesleuteld aan de details daarvan. Bijvoorbeeld tot welk gebruik het plafond gaat gelden. Gisteren voerde het kabinet ook al overleg, maar toen werd er nog geen akkoord bereikt. Overigens zonder Energieminister Rob Jetten, die had gisterenmiddag andere prioriteiten met de Abel Herzberg-lezing in Amsterdam.

Maar goed, vandaag dus verder. Het plan lijkt sterk op het voorstel waar oppositiepartijen GroenLinks en de PvdA begin september mee kwamen. Zij opperden toen al om voor gebruik tot 1500 kuub gas en 3300 kWh aan stroom het oude tarief te laten gelden. Minister Rob Jetten (Klimaat en Energie) noemde dat idee "heel constructief" maar waarschuwde dat het moeilijk was om dit jaar nog uit te voeren.

Overigens, over het kabinet gesproken. Terwijl u de eindjes aan elkaar probeert te knopen, stroomt het geld de staatskas binnen. Ruim 366 miljard euro aan belastingen en premies verwacht de overheid in 2023 binnen te halen, blijkt uit de gelekte miljoenennota-stukken. En dat zijn er tientallen miljarden meer dan verwacht. Toch handig, die hoge gasprijzen.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml