Kabinet doet geen moer voor militairen 

02 oktober 2018 - 15:00

Op een dag na is het vandaag een jaar geleden dat voormalig minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert terugtrad wegens falende mortieren in Mali. Sindsdien is er helemaal niet verbeterd en dat is zorgelijk, zeer zorgelijk.

Zo was er vorige week al Kamer-ophef over het feit dat defensie een 'inschattingsfout' maakte bij het vaststellen van de temperatuur in Noorwegen. Daar vindt eind oktober een grootschalige NAVO-oefening plaats waarbij zo'n duizend Nederlandse militairen betrokken zijn. 

Omdat de inkoop van winterkleding te laat werd ingezet (oefening is al ruim twee jaar bekend HAHA), moeten militairen zelf hun kleding maar regelen. Een 'uitzonderingssituatie' noemde staatssecretaris Visser van Defensie dat.

Maar nu blijkt er nog veel meer mis. Wat denkt u van commando's die met vesten lopen waarbij de platen die kogel tegen moet houden over de datum zijn, of leden van de Luchtmobiele Brigade over brandende barricades heen laten gaan zonder dat zij brandwerend ondergoed aan hebben? In de Kamer is wederom met afschuw gereageerd op de nieuwe onthullingen.

Thierry Baudet, de man die we allemaal kennen van zijn verkleedact vorig jaar toen hij in militaire uitrusting de Kamer in kwam, heeft er ook een mening over.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie