Kabinet dramt vergroening erdoor, rijdt zelf in vervuilende auto's

Kabinet dramt vergroening erdoor, rijdt zelf in vervuilende auto's 

08 februari 2022 - 10:17

Och, och, och. Hadden wij anders verwacht? Met een keur aan maatregelen wil het kabinet-Rutte IV het klimaat herstellen door ons te dwingen op groene energie over te stappen, maar misschien zouden ze even naar zichzelf moeten kijken: het wagenpark van de ministers en staatssecretarissen moet nog vervangen worden en daar zitten behoorlijk vervuilende auto's tussen.

Bij hun nieuwe baan als minister of staatssecretaris kregen de 29 bewindslieden van Rutte IV ook een auto met chauffeur als secundaire arbeidsvoorwaarde. En dan geen Fiat Panda’s hè? Maar dikke Mercedessen, dikke BMW’s en dikke Audi’s. Zouden wij ook wel willen. Maar nu komt het: slechts twee van de 31 beschikbare wagens zijn volledig elektrisch. En dat is nog een heel eind weg van de doelstellingen die het kabinet zichzelf heeft opgelegd.

"Momenteel rijden er nog vier benzinewagens rond (BMW’s en Mercedessen) en vijf dieselauto’s (Mercedes). Twintig ministers en staatssecretarissen rijden al wel rond in plug-in hybride BMW’s, maar ook die zijn niet nul-emissie. Sterker: de BMW’s 740e waar het kabinet in rondrijdt - geen kleintjes uiteraard - hebben ‘slechts’ een actieradius van 45 kilometer. Je kunt er dus zero-emissie (uitstoot-loos) mee rijden, maar dan moet je niet te ver willen want na die kilometers neemt de brandstofmotor het gewoon over", aldus het AD.

Kortom, verduurzaming is alleen voor het gepeupel. In wat voor soort auto zou Mark (zich laten) rondrijden als hij zijn fiets heeft thuisgelaten?

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml