Kabinet dwingt gemeente tot asielopvang, bewoners woest

Kabinet dwingt gemeente tot asielopvang, bewoners woest 

17 augustus 2022 - 10:48

Tubbergen. Gisteren werd bekend dat het kabinet de gemeente - waar de minste hufters van Nederland wonen - passeert door op eigen houtje een vergunning te verlenen voor komst van een 'asielhotel'. Tubbergen zit hier niet op te wachten en dus gingen de inwoners gisteravond de straat op.

Enkele honderden betogers verzamelden zich gisteren bij het Landhotel ’t Elshuys in Albergen om te laten zien dat de komst van de asielzoekers niet gewenst is. "Albergen zegt nee tegen azc!", stond er dan ook op een protestbord te lezen.

Het COA heeft het hotel gekocht (van onze Belastingcenten, geld zat blijkbaar?), waar in potentie zo'n driehonderd asielzoekers kunnen verblijven. Het is natuurlijk ook veel makkelijker om al die asielzoekers ergens in het noorden of oosten te droppen, dan hebben de heren in de randstad daar geen last van. De vorige eigenaresse is voor de zekerheid ondergedoken. De website van het hotel is inmiddels offline, geboekte overnachtingen worden afgebeld.

De gemeente Tubbergen zit niet te wachten op de komst van de asielzoekers, maar f*ck de lokale democratie nietwaar? De gemeente laat op Twitter weten "onaangenaam verrast" te zijn door dit dictaat vanuit het kabinet. Vanmiddag om 15.00 uur zal een persconferentie gegeven worden.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml