Kabinet gaat gezellig naar WK Qatar, koning mogelijk mee

Kabinet gaat gezellig naar WK Qatar, koning mogelijk mee 

19 oktober 2022 - 11:20

Goh, wat een verrassing weer. Het kabinet heeft schijt aan de wens van de Tweede Kamer en stuurt toch een regeringsafvaardiging naar het WK voetbal in Qatar, laten minister Wopke Hoekstra (Buitenlandse Zaken) en Conny Helder (Sport) weten. De aanwezigheid van de koning Willy (ja, hier zijn wel vrijheden en mag je die grap tenminste maken) Willem-Alexander bij het eindtoernooi wordt niet expliciet uitgesloten.

Wie de gelukkige bewindspersoon is die naar het evenement gaat en mag theedrinken met de emir is nog niet besloten, schrijven de ministers aan de Tweede Kamer. Met dit besluit kiest het kabinet "voor samenwerking met Qatar met het oog op duurzame verandering". 

Volgens Hoekstra en Helder zal wegblijven van het kabinet bij het WK de mensenrechten in de kleine Golfstaat niet verbeteren. Ze wijzen er ook op dat de arbeidsomstandigheden de afgelopen jaren in Qatar zijn verbeterd, al blijven er zorgen over. "Wegblijven bij het WK zal de mogelijkheid tot dialoog en samenwerking beperken en het wordt dan moeilijker deze weer op te pakken", aldus de ministers.

Maar er is nog wat belangrijkers: de geopolitieke omstandigheden zijn drastisch veranderd. Rusland viel Oekraïne binnen zoals u weet en Nederland wil nu af van Russisch gas. Qatar is een van 's werelds grootste exporteurs van vloeibaar gemaakt aardgas. Verder heeft Qatar ons landje geholpen bij de evacuatie uit Afghanistan. Het kabinet "hecht aan een goede relatie met Qatar".

En f*ck die 6500 omgekomen arbeidsmigranten.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml