Kabinet gaat meer vluchtelingen 'uitnodigen'
Binnenland

Kabinet gaat meer vluchtelingen 'uitnodigen'.

Het nieuwe kabinet lijkt nu al een daverend succes met extreem goed nieuws voor de vluchtelingen-welkom-schreeuwers, wiens dochters wellicht nog op zoek zijn naar een toffe exotische partner.

Zoals u allen wellicht weet, of niet, krijgen jaarlijks vijfhonderd specialisten uit vluchtelingenkampen persoonlijke uitnodigingen zich in Nederland te komen vestigen. Dat gebeurt dus naast de duizenden migranten die op eigen houtje naar Nederland dobberen, of als verstekeling in vrachtwagens kruipen.

D66 (je verwacht het niet) en ChristenUnie wilden het aantal uitnodigingen graag verdriedubbelen, van 500 naar 1.500. Gert-Jan Segers heeft daarbij vooral zijn oog laten vallen op Syriërs, voor zover mogelijk christelijke Syriërs. Die schijnen het namelijk heel erg zwaar te hebben in Turkse vluchtelingenkampen en verdienen daarom een aai over de bol. Oh, en een speciaal buskaartje.

Zover willen VVD en CDA echter niet gaan. Daarom is gekozen voor een verdubbeling, de gulden middenweg. Dat betekent dus dat er bij jaarlijks 1.000 specialisten een formele uitnodiging op de deurmat op het tentdoek zal vallen naar Nederland te verkassen.

Het enige dat er nog aan ontbreekt is de enthousiasmerende spreekstalmeester van de Postcodeloterij, Gaston Starreveld, die met een cheque en bloemen in zijn klauwen wild op een tent ramt: GOOOOOOOOOOOOOEDEMORGEN, U HEEFT DE HOOFDPRIJS! Hoe voelt u zich nu? Levenslang in de bijstand, nergens voor betalen en dat allemaal op kosten van hardwerkende Hollanders!

Nja, de verwachting is dat Nederland volgend jaar zo'n 37.000 asielzoekers gaat verwelkomen. Plus 1.000 natuurlijk.

Alle artikelen geladen. Overzicht →