Kabinet gaat u verlossen van irritante verkooptelefoontjes
Binnenland

Kabinet gaat u verlossen van irritante verkooptelefoontjes.

Heeft u ook weleens bedrijven aan de telefoon gehad die ten koste van alles u wat willen aansmeren en die ook na vijf keer een 'nee' van uw kant maar blijven aandringen? Of goede doelen die u lastig vallen om een extra donatie voor een school in een onduidelijk gebied in Afrika? Binnenkort is dit - als het goed is - verleden tijd.

Staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken gaat namelijk de positie van de consument beter beschermen en één van de voorstellen is dat bedrijven of organisaties u voortaan alleen nog maar telefonisch mogen benaderen als u daar heel duidelijk toestemming voor heeft gegeven.

Een beetje zoals het nu ook al werkt met verkoop-emails. Een grote vooruitgang. Nu is er het bel-me-nietregister. Dat werkt precies andersom. Consumenten kunnen zich daar aanmelden om niet benaderd te worden door bedrijven en organisaties. Toch wordt u zodra u ergens lid van bent geweest vaak nog langdurig gestalkt.

De Consumentenbond, die al langer ageert tegen ongevraagde telemarketing, is blij met de aankondiging van Keijzer. "In het bel-me-nietregister kon je nog steeds gewoon gebeld worden als je ergens klant was geweest. Dat vonden wij heel gek", aldus een woordvoerder tegen de NOS.

Alle artikelen geladen. Overzicht →