Kabinet gevallen: Rutte heeft precies wat hij wil

Kabinet gevallen: Rutte heeft precies wat hij wil 

07 juli 2023 - 20:48

Het kabinet-Rutte IV is gevallen. De VVD heeft de boel laten ontploffen op asielbeleid. D66 en ChristenUnie wilden niet instemmen met de eisen van de grootste partij van Nederland en dat onoverbrugbare verschil zorgt ervoor dat we binnenkort weer gezellig naar de stembus kunnen, om de VVD wederom de grootste te maken.

Het potje blufpoker van Rutte komt immers niet uit het niets. Nadat het BBB van Caroline van der Plas maandenlang de grootste partij van Nederland was en alle concurrentie wegvaagde tijdens de Provinciale Staten-verkiezingen, is de VVD inmiddels alweer een paar weken de grootste in de peilingen. En Rutte zal alleen maar verder stijgen nu veel Nederlanders onder de indruk zijn van zijn ongelofelijke onverzettelijkheid op het gebied van asielbeleid. Het gros van Nederland wil immers minder immigranten en daar gaat Rutte voor vechten. Zo blijkt wel uit de val van het kabinet. Toch? Of toch niet helemaal?

Nee, natuurlijk niet! Laten we niet vergeten dat alle records zijn verbroken onder leiding van de VVD en Rutte. De goedlachse raspoliticus zorgt al jaren voor de meest massale instroom van asiel- en gelukszoekers ooit in dit land. Afgelopen jaar kwamen er zo’n 400.000 bij, met alle gevolgen van dien. Allemaal met dank aan het beleid van de vele kabinetten-Rutte. En nu gaat de VVD ineens doen alsof het voor een streng asielbeleid is? Of is de VVD simpelweg alvast begonnen met de campagne voor de komende verkiezingen.

De niet zo politiek geëngageerde Nederlander ziet alleen de headlines in de kranten of hoort de kreten op de verschillende journaals. ‘Rutte houdt rug recht om asielbeleid’, ‘Rutte stelt ultimatum om asielbeleid’, ‘Rutte staat voor zijn kiezers en laat kabinet klappen’. Schitterende koppen, maar totale waanzin. Rutte is zijn eigen puin aan het ruimen en nu hij de peilingen leidt, heeft hij geen ene fuck te verliezen.

Want wat gaat er nu gebeuren? De VVD gaat stijgen in de peilingen. De VVD gaat rondbazuinen dat ze de rug heeft rechtgehouden om maar de massale instroom tegen te gaan. En dan? Dan gaat Nederland weer massaal met het rode potloodje richting de naam van Rutte op de lijst van de VVD en heet de nieuwe premier van Nederland dus Mark Rutte. Rutte die dan samen met de BBB op zoek zal gaan naar meer partijen om de coalitie te vormen. En puntje bij paaltje zal er weinig veranderen.

Behalve dan voor D66 en het CDA. Die zijn me een partije genaaid. De ooit zo grote en bepalende partijen zijn door het zwalkende ‘nieuwe elan’ van Sigrid Kaag en Wopke Hoekstra dusdanig nietszeggend, dat het een soort splinterpartijen zijn. Samen goed voor maximaal een zetel of 15 in de peilingen. Kortom: ze kunnen het schudden. De VVD grijpt wederom de macht. Gaat het dit keer anders dan anders? Ach, hoe groot is die kans na 12 jaar exact hetzelfde afbraakbeleid. Zet hem op Mark!

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml