Kabinet haalt 12 IS-bruidjes en hun 28 kids terug naar NL

Kabinet haalt 12 IS-bruidjes en hun 28 kids terug naar NL 

01 november 2022 - 13:43

Natuurlijk; kom er maar bij! Het kabinet haalt onder druk van de rechter vandaag twaalf Nederlandse IS-vrouwen, samen met hun 28 kinderen, uit het noorden van Syrië weg, lekker terug naar Nederland.

Veel vrouwen zitten daar al lange tijd vast in kampen en dat is natuurlijk zielig. Eenmaal hier worden de vrouwen meteen aangehouden om ze binnenkort te kunnen berechten. Hun meereizende kids worden na aankomst meteen overgedragen aan de Raad voor de Kinderbescherming. 

Het kabinet zegt zo te willen voorkomen dat de twaalf vrouwen straffeloos blijven. Het kabinet is altijd terughoudend geweest met het ophalen van de vrouwen die er destijds zelf voor hebben gekozen om daar te zijn, onder meer omdat een dergelijke operatie te gevaarlijk zou zijn. Maar onder druk van de rechtbank komt het kabinet toch in actie.

De rechtbank in Rotterdam bepaalde in mei dit jaar dat de verdachten naar Nederland moesten worden gehaald voor berechting of dat er een concrete toezegging zou komen dat ze worden gerepatrieerd. Anders zouden de strafzaken die tegen hen worden voorbereid, worden gestopt.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml