'Kabinet heeft geen idee of eigen coronabeleid effectief is'

'Kabinet heeft geen idee of eigen coronabeleid effectief is' 

12 oktober 2022 - 10:57

Handig weer dit, maar verbazen wij ons hierover? Wat de effecten van verregaande coronamaatregelen zoals de avondklok en de schoolsluiting zijn is nog steeds NIET duidelijk, zo stelt de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV). Hoe dat kan? Nou, omdat de maatregelen nauwelijks zijn onderzocht en geëvalueerd.

En dat is toch wel het minste wat je mag verwachten, dat de boel geëvalueerd wordt. Het effect van de maatregelen als de mondkapjesplicht, de sluiting van basisscholen en het voortgezet onderwijs en de avondklok, was van tevoren al onzeker, aldus de raad. "Doordat weinig wordt gemonitord en geëvalueerd blijft deze onzekerheid bestaan." De raad adviseert het kabinet alsnog onderzoek te doen, zodat bij een nieuwe opleving van het virus "betere afwegingen" gemaakt kunnen worden.

En dan nog iets: dat het kabinet soms stellig was over het effect van het coronabeleid terwijl de wetenschappelijke onderbouwing daarvoor niet altijd aanwezig was, betekent niet alleen dat het beleid misschien effectiever had gekund. Het heeft volgens de OVV ook het draagvlak geschaad.

Zo werd genoemd dat de coronavaccins "licht aan het eind van de tunnel" brachten en dat "prik voor prik het normale leven dichterbij komt". Als vervolgens blijkt dat de hoge vaccinatiegraad niet direct leidt tot minder maatregelen, "ontstaat bij een deel van de bevolking een gevoel van desillusie", aldus de Onderzoeksraad.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml