Kabinet heeft nieuwe vijand: Nepnieuws

Kabinet heeft nieuwe vijand: Nepnieuws 

13 december 2018 - 10:30

In politiek Den Haag zijn ze er maar wat bang voor, de verspreiding van nepnieuws. In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen komt minister Kajsa Ollongren van D66 binnenkort met een heuse  "bewustwordingscampagne".

Mede mogelijk gemaakt op voorspraak van de coalitiepartners D66 en CDA, die als de dood zijn dat het volk klaar met hen is via sociale media berichten de wereld in worden geslingerd door Rusland die "de democratie ondermijnen en destabiliseren.

Waarom we het woord Rusland doorstrepen? Nogal wiedes, die Ollongren ziet achter elke boom een Rus. Vandaar dat de campagne, die medio begin februari aanvangt, u gaat vertellen waarom u soms bepaalde berichten ontvangt en vooral wie daar wel eens achter zouden kunnen zitten.

Regeringspartij VVD doet ook een duit in de zak door het kabinet onderzoek te laten doen naar de effecten van sociale media en internetzoekmachines op verkiezingen. De regering verwacht ook dat techbedrijven als Facebook hun verantwoordelijkheid nemen. Zij zouden de verspreiding van desinformatie kunnen beperken zonder dat de vrijheid van meningsuiting en pers daaronder lijden.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst. Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie