Kabinet naait gewone man keihard met kilometerheffing

Kabinet naait gewone man keihard met kilometerheffing 

27 juni 2023 - 10:58

Het is weer zover! De gewone man wordt genaaid. Het werd ook wel weer eens tijd. Hoe dit keer? Nou, door autorijden onbetaalbaar te maken. Het kabinet wil vanaf 2030 kilometerheffing doorvoeren en de man met de kleine beurs wordt hierdoor keihard in zijn *kuchkuch* uitlaat genomen. En bedankt maar weer.

Wat ja, iedereen met een beetje boerenverstand kan bedenken dat juist mensen met een kleine beurs de auto eerder moeten laten staan, wanneer elke kilometer die je rijdt belast gaat worden. De volgevreten VVD'er in een dikke 5-serie zal niet zo snel zijn fiets pakken als hij zeven of acht cent per kilometer moet gaan betalen, maar de zwaar onderbetaalde alleenstaande zorgmedewerker die ook nog eens een gezin moet onderhouden, heeft op een gegeven moment weinig keus dan de auto de deur uit te doen.

Iedereen kan zoiets bedenken, maar het ministerie van Infrastructuur en Financiën heeft hier verschillende dikbetaalde consultancybureaus aan de Zuidas onderzoek naar laten doen. Zij hebben berekend dat mensen met een jaarinkomen tot 25.600 euro sneller minder gaan rijden dan mensen met een hoger inkomen. Joh! En alsof het allemaal nog niet gek genoeg is, kijkt het kabinet ook of elektrische auto's kunnen worden vrijgesteld van kilometerheffing, waardoor mensen met benzine- en dieselauto's juist weer méér moeten gaan betalen.

Je wordt in feite dus niet één keer, maar twee keer keihard gepakt. Jan Modaal wordt niet alleen zijn auto uitgejaagd, maar de rijke stinkerds die toch al geld zat hebben en zich een dure elektrische auto kunnen veroorloven, worden ook nog eens extra gematst. Hoe de gewone man ooit een veel duurdere elektrische auto moet aanschaffen, niemand die het weet.

Ook is nog onduidelijk hoe het aantal gereden kilometers straks wordt bijgehouden. Wel staat vast dat ook vakantiekilometers gereden in het buitenland 'gewoon' meetellen en in 2040 de tarieven nóg weer verhoogd zullen worden, om de inkomsten voor de staat te garanderen. Dat de linkse bakfietsen van D66 hier een voorstander van zijn, is geen verrassing. Dat de voormalige autorijderspartij VVD de gewone automobilist laat stikken en zich profileert als een decadente Tesla-club is dat eigenlijk ook allang niet meer

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml