Kabinet: Nederturken, intimidatie is onacceptabel
Binnenland

Kabinet: Nederturken, intimidatie is onacceptabel.

De dreigementen en intimidaties onderling bij Turkse Nederlanders is onacceptabel. Dat zegt het kabinet in een brief aan de Tweede Kamer. Ook wordt er in de brief benadrukt dat het nodig is de rust te bewaren om verdere escalatie te voorkomen.

Het kabinet roept mensen die bedreigd worden op om aangifte te doen bij de politie. Want, zo stelt minister Bert Koenders in de brief, conflicten en spanningen waar dan ook in de wereld zijn nooit een excuus voor intimidatie, bedreigingen en vernieling in Nederland, weet het ANP.

Ook wijst Koenders er op dat journalisten hun werk moeten kunnen uitvoeren en niet, zoals tijdens de beruchte coupnacht, lastig gevallen mogen worden. "Dit raakt aan persvrijheid en vrijheid van meningsuiting, fundamentele waarden in onze samenleving."

Daarnaast is het volgens het kabinet absoluut niet acceptabel dat er momenteel een lijst rond gaat met namen van mensen die de Gülen-beweging aan zouden hangen, Koerd zijn of niet voor Erdogan zijn. Bij die lijst wordt opgeroepen tot een "grote schoonmaak", aldus het kabinet.

Meer lezen over ?
Alle artikelen geladen. Overzicht →