Kabinet over Turkije: 'geen mening' 

23 januari 2018 - 17:35

Goh wat verrassend... Het kabinet spreekt toch geen oordeel uit over de inval van Turkije in een Noord-Syrische regio Afrin, die in handen is van de Koerdische militie YPG. 

Turkije trekt naar eigen zeggen Arfin binnen om gevluchte Syriërs een veilige terugkeer te garanderen, en dus moet er worden geknokt met de YPG, die in de ogen van de Turken een verlengstuk van de verboden PKK-beweging is.

Ons landje gaf gisteren nog aan hierover "bezorgd" te zijn en Halbe Zijlstra riep Erdogan dan ook op om "grote terughoudenheid te betrachten." Nu geeft het kabinet de Turken echter het 'voordeel van de twijfel'. 

Er zijn namelijk wel degelijk aanslagen in Turkije geweest en Erdogan zegt dat de YPG hier verantwoordelijk voor is, dus is het zo. De YPG lijkt daarnaast inderdaad nauw verbonden te zijn met de PKK, door de Europese Unie officieel als terroristische organisatie aangemerkt.

Wel worden de ontwikkelingen nauwgezet gevolgd. Erdogan dient wat Zijlstra betreft wel (ooit eens een keer, waarschijnlijk, als het uitkomt) bewijs te overhandigen dat de beschuldigingen aan het adres van de YPG terecht zijn.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie