Kabinet gaat snijden in huurtoeslag
Binnenland

Kabinet gaat snijden in huurtoeslag.

VVD-Tweets van de afgelopen dagen staan nog helder op ons netvlies. Zo bent u tevreden, gelukkig en is het echt dat verdomde internet dat negativisme in de hand werkt. Ondertussen krijgt u tussen de positiviteit door wederom een lastenverzwaring voor uw kiezen.

Vanaf 2019 weliswaar, zodat u zich langzaam kunt voorbereiden op de maatregel. Naast het omhoog krikken van de vaste lasten als de zorgverzekeringspremie en de prijs van energiekosten, is het nu tijd om huurtoeslag gedeeltelijk af te pakken.

Het kabinet wil vanaf 2019 de huurtoeslagwet aanpassen. Dit zou nodig zijn omdat huurtoeslagen over het algemeen sneller stijgen dan de huurprijzen.

Uit berekeningen van de Woonbond op verzoek van het AD blijkt dat huurders hierdoor op jaarbasis bijna honderd euro mislopen. Dat begint met gemiddeld 24 euro in 2019 en loopt op tot zo’n 94 euro op jaarbasis in 2022.

Maar, dames en heren, laten we dit bericht in VVD-stijl afsluiten en de nadruk leggen op het 'goede' nieuws: het schrappen van de huidige regeling is meegenomen in het algemene koopkrachtbeeld van het regeerakkoord. Dus, u gaat er nog steeds op vooruit.

Alle artikelen geladen. Overzicht →