Kabinet: Turkije, doe rustig aan in Afrin
Buitenland

Kabinet: Turkije, doe rustig aan in Afrin.

Het Kabinet is "zeer bezorgd" over de situatie in de Syrische regio Arfin. Turkije is daar met het leger binnengevallen en Halbe Zijlstra roept het land van Erdogan dan ook op om "grote terughoudenheid te betrachten." 

"Verdere onrust in een zeer complexe en fragiele regio moet zoveel als mogelijk vermeden worden om de internationale inzet en strijd tegen ISIS niet in het geding te laten komen, om onschuldige burgers te ontzien en verdere vluchtelingenstromen te vermijden", aldus Zijlstra. Die overigens ook toegeeft dat Turkije het recht heeft zichzelf te verdedigen tegen "gewapende aanvallen".

Turkije is naar eigen zeggen de Syrische regio Arfin binnengetrokken om gevluchte Syriërs een veilige terugkeer te garanderen. Ondertussen wordt er dus geknokt met de door de Amerikanen Koerdische militie YPG, die in de ogen van de Turken een verlengstuk van de verboden PKK-beweging is. Twee dorpen zouden inmiddels zijn ingenomen, maar volgens YPG zijn de Turkse militairen weer verdreven.

De strijd van Erdogan tegen de Koerden gaat dus vrolijk verder, vandaag werd ook bekend dat Turkije in eigen land 24 mensen heeft opgepakt voor het verspreiden van pro-Koerdische propaganda op sociale media. Maar dat zullen natuurlijk ook wel terroristen zijn.

Alle artikelen geladen. Overzicht →