Kabinet verbiedt supergevaarlijke drug 3-MMC

Kabinet verbiedt supergevaarlijke drug 3-MMC 

27 mei 2021 - 10:32

Jongeren zijn anno 2021 massaal verslaafd aan 3-MMC en daar moet een eind aan komen. Het kabinet heeft daarom de 'designerdrug' op de Lijst der Verboden Middelen gezet.

Staatssecretaris Paul Blokhuis (Volksgezondheid) en minister Ferd Grapperhaus (Justitie) willen daarmee ervoor zorgen dat het middel minder makkelijk verkrijgbaar wordt en daarnaast "een signaal afgeven over de gezondheidsrisico's".

Blijkbaar is dit nodig. Vooral jongeren snuiven, spuiten en slikken dit witte poedergoedje dat sinds 2012 op de markt is. Met name in het oosten des lands zouden jongeren massaal verslaafd zijn. Het heeft een onschuldig imago, maar zo onschuldig is het zeker niet: de werking is min of meer te vergelijken met die van cocaïne en xtc. Bekende gevolgen zijn hartritmestoornissen, een verhoogde bloeddruk of lichaamstemperatuur en agressie.

3-MMC zagen wij eerder voorbijkomen in onze serie Verdoofd, waarin Boaz vertelde dat hij vier dagen per week wakker is doordat hij verslaafd is aan de drug en kwam voorbij dat zijn huisgenoot 112 moest bellen nadat Boaz een overdosis had genomen.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.