Kabinet verplicht u vanaf 2026 te dokken voor hybride warmtepomp

Kabinet verplicht u vanaf 2026 te dokken voor hybride warmtepomp 

17 mei 2022 - 11:28

Het kabinet eist dat iedereen met een eigen onbetaalbare huis vanaf 2026 bij vervanging van een cv-ketel minstens een hybride warmtepomp laat installeren. Eventjes een eveneens onbetaalbare investering, maar uiteindelijk wel beter voor uw portemonnee en voor Moeder Natuur natuurlijk.

Het tempo van verduurzaming moet omhoog, vindt Hugo de JongeHet wordt niet verplicht om je huidige op gas gestookte gasgestookte cv direct de deur uit te doen. Maar wie zijn installatie moet laten vervangen, mag geen ‘ouderwetse’ cv meer laten installeren.

Geen idee hoe u dat moet gaan betalen? Niet getreurd: u krijgt subsidie, hoera! Daarvoor trekt het kabinet 150 miljoen euro per jaar uit om 30 procent te vergoeden. Fijn! Dan blijft er slechts een investering van minstens 4000 euro per huishouden staan. Heeft u nog wel ergens onder het matras liggen, nietwaar?

Dus hup, ga allemaal alvast maar sparen voor die felbegeerde warmtepompen. Althans, als u een keer aan de beurt bent bij de monteur. Momenteel zijn er ellenlange wachtlijsten. Ook daar wil het kabinet wat aan doen door nieuwe monteurs op te leiden. 

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml