Kabinet wil dat uw baas u meer betaalt zodat u rekening kunt dokken

Kabinet wil dat uw baas u meer betaalt zodat u rekening kunt dokken 

16 augustus 2022 - 14:31

Wel ja. Het leven is anno 2022 t*ringduur vanwege de inflatie en vooral de torenhoge energieprijzen met dank aan alle belachelijke accijnzen en belastingen in dit land de oorlog in Oekraïne waar het kabinet dus van alles helemaal niets aan kan doen. Oplossing volgens het corps van Rutte IV? Als u meer verdient, kunt u ook makkelijker de rekeningen betalen en dus moet uw baas gewoon wat meer loon geven.

U moet niet verwachten dat de overheid met structurele oplossingen gaat komen: "Het zijn uitzonderlijke tijden die vragen om uitzonderlijke maatregelen", zo laat minister Van Gennip van Sociale Zaken na het gesprek met haar collega's van Financiën en Economische Zaken weten. Ook minister Kaag zegt iets vergelijkbaars: "Hogere lonen zijn een structurele oplossing. Niet alles kan van de overheid komen."

Allemaal leuk en aardig, maar volgens de woordvoerder van werkgeversorganisatie VNO-NCW nemen werkgevers al hun verantwoordelijkheid: "Maar ze kunnen nooit alleen de problematiek rondom de hoge energieprijzen compenseren. Zestig procent van de ondernemers kan de kosten nauwelijks doorberekenen", zegt hij tegen de NOS.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml