Kabinet wil gevangenissen bejaarden-proof maken

Kabinet wil gevangenissen bejaarden-proof maken 

31 januari 2023 - 10:31

Maar natuurlijk. De bevolking vergrijst en dat geldt ook voor het gajes dat in de Nederlandse bajes verblijft. Gevangenissen moeten daarom worden aangepast voor. Maar hoe dan? Het kabinet denkt aan rolstoel-toegankelijke cellen, bredere deuren, liften en les in hoe zij digitaal hun zaken kunnen regelen als ze vrijkomen, meldt het AD.

Minister Weerwind (Rechtsbescherming) geeft toe dat gevangenissen nu ‘niet voldoende zijn toegerust’ op de ongeveer zeshonderd gedetineerden die ouder dan 65 jaar zijn. De groep ouderen is nu nog relatief klein op een totaal van zo’n dertigduizend gedetineerden, maar Weerwind ziet dat er nu al ‘improvisatie’ aan te pas moet komen.

Overigens klagen de oudere gedetineerden bepaald niet over hoe zij het momenteel hebben (gek hè, in de Hollandse staatshotels), maar waarom een kans voorbij laten gaan om het criminelen nóg aangenamer te maken dan ze het al hebben?

Onze minister laat nog onderzoeken of gevangenisstraffen niet überhaupt vaker achterwege zouden kunnen blijven, in ruil voor een enkelband of het wettelijk verruimen van het aantal taakstrafuren dat kan worden opgelegd.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml