Kakkers Bloemendaal naar rechter om asielopvang te stoppen

Kakkers Bloemendaal naar rechter om asielopvang te stoppen 

16 juni 2023 - 12:32

Dat is het mooie aan zoveel geld hebben nietwaar: als iets je niet bevalt, dan huur je toch gewoon een advocaat in die voor jou gaat procederen? De gemeenteraad van Bloemendaal had weliswaar het lef om akkoord te gaan met de komst van negentig asielzoekers, de inwoners van het reservaat gaan hier mooi niet in mee. 

Om de komst van de asielzoekers tegen te houden, wordt zelfs de gang naar de rechter gemaakt. En de kakkers zijn vol vertrouwen: "Of we hier voor gaan liggen? Natuurlijk gaan we hier voor liggen. En het zal ons ook lukken dit tegen te houden”, zegt secretaris Rob Budding van de Stichting Randbelang tegen De Telegraaf.

Woensdagavond probeerde een meerderheid van de gemeenteraad tegemoet te komen aan de zorgen van de Roderickjes, Lodewijkjes en Amberrrrs van Bloemendaal door de asielopvang te beperken tot vijf jaar, maar dat haalde niet zoveel uit. De belofte dat op de grote locatie alleen gezinnen worden opgevangen en geen asielzoekers uit veilige landen, zegt de gemeente niet te kunnen waarmaken (dat wordt namelijk gedicteerd vanuit Den Haag, ook in reservaat Bloemendaal).

Zoals jullie waarschijnlijk weten maakt de opvang van negentig asielzoekers in Bloemendaal deel uit van afspraken binnen de regio Kennemerland, waarbij Beverwijk er bijvoorbeeld 160 opvangt en Haarlem er 620. Maar ja: kan wel wezen, maar waarom moeten er dan in Bloemendaal ook van die asielzoekers logeren? Straks wordt onze Porsche nog gejat!

Overigens doet de regio dit om alvast in te spelen op de Spreidingswet, die beoogt asielzoekers eerlijker over het land te verdelen en die een eind maakt aan vrijwillige inbreng van gemeenten. Die wet zal niet voor 2024 zijn ingevoerd.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml