Kalasjnikov en gps-tracker geen bewijs voor liquidatiepoging 

13 november 2018 - 16:30

De rechtbank in Amsterdam heeft vandaag drie mannen van 24, 28 en 29 jaar vrijgesproken van het voorbereiden van een liquidatie. Als reden wordt gebrek aan bewijs opgevoerd.

De politie schaduwde het drietal al een tijdje alvorens men op 11 mei vorig jaar overging tot aanhouding. Op dat moment zouden de drie juist op weg zijn geweest naar Oss om daar een man van het leven te beroven.

Eén van de verdachten droeg een doorgeladen kalasjnikov bij zich. Daarnaast hadden zij hun potentiële slachtoffer een aantal dagen gevolgd door een gps-tracker onder zijn auto te plaatsen. Eén plus één is twee, zou u denken.

Wél 'iets crimineels' van plan, de vraag is wát

Volgens de rechtbank zegt dat echter helemaal niks. Dat de mannen 'iets crimineels' van plan waren is wél duidelijk, maar wat dat dan precies zou kunnen zijn? Hmm, ja moeilijke vraag. De rechtbank zegt dit niet te kunnen vaststellen en heeft het trio daarom vrijgesproken van het voorbereiden van liquidatie.

De 24-jarige en de 28-jarige man blijken helaas geen lieverdjes. De twee mannen worden wel gestraft voor een poging om een woning te overvallen aan de Leeuwendalersweg in Bos en Lommer. De 24-jarige man krijgt daarnaast straf voor het bezit van de kalasjnikov. Hij krijgt een gevangenisstraf van 3 jaar. De 28-jarige verdachte wacht 106 weken cel.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie